Documentele conțineau numele și numerele de înmatriculare ale unui număr de 50.000 de șoferi care au colaborat în trecut cu Uber sau lucrează în prezent în cadrul programului. Cei de la Uber au precizat că procentul este mic față de numărul total de șoferi, scrie computerworld.com.
Circa 21.000 dintre șoferii afectați de breșa de securitate de la Uber sunt din California. Pe de altă parte, compania precizează că nu a primit până acum informații potrivit cărora datele personale ale șoferilor ar fi fost folosite în scopuri ilegale.
Timp de un an, Uber le va oferi șoferilor în cauză un serviciu gratuit de protecție a identității, care a devenit standard, în urma unor asemenea breșe. Compania a mai precizat că va colabora cu autoritățile, în scopul identificării hackerilor care au pus la cale atacul cibernetic.
Uber, aplicația pentru smartphone care face legătura între pasageri și cel mai apropiat șofer dispus să-și ofere serviciile contra cost, este disponibilă din martie și în România, primul oraș în care poate fi folosită fiind Bucureștiul, a anunțat compania americană Uber Technologies.